Начало / Новини / Новини и събития / Дни на кариерното развитие в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

   
Дни на кариерното развитие в Софийския университет „Св. Климент Охридски“

В Стопанския факултет и във Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе дни на кариерното развитие. На обособени щандове десетки компании представиха своята дейност и възможностите за реализация на младите хора. За първи път във Физическия факултет се включи и Кариерната борса при Геолого-географския факултет, които бяха поканили за участие фирми, ориентирани към студенти от професионално направление 5.3.

Събитието във Физическия факултет бе открито от декана проф. Георги Райновски, който приветства всички присъстващи и изрази искрената си си радост да види колко много фирми проявяват интерес към студентите. Той благодари на Кариерния център към факултета за организираното събитие, както и на колегите си от Геолого-географския факултет.

1-1

Повече за фирмите, участвали във форума: тук .

В кариерния форум взеха участие професионалисти от ключови организации, които представиха различни възможности за професионална реализация. Посетителите се срещнаха с кариерен консултант и обсъдиха въпроси, относно успешния си кариерен старт.

1-4
1-2
1-5

В Стопанския факултет студентите бяха приветствани от декана на факултета доц. Атанас Георгиев от името на деканското ръководство и Кариерния център. Той припомни, че на 11 май 2023 г. са направили предварително откриване на форума в Бургас, а сега продължават с ключовите компании, партньори на факултета. Той подчерта, че с някои от тях си партнират повече от десет години. Доц. Георгиев изрази надеждата си, че днешният ден ще е ползотворен за всички, тъй като освен срещите на щандовете на фирмите, е подготвена и програма с кариерни консултации и с лекции, свързани с кариерното развитие.

1-1

Бих искал да благодаря на всички 46 работодатели, които имат своите щандове тук пред сградата, на първия и на втория етаж, затова, че отново ни подкрепиха и да им кажа, че част от приходите, които събираме, ще бъдат и за благотворителна кауза за учредяването на една стипендия, свързана с промотирането на нашите бакалавърски програми“, каза деканът на Стопанския факултет специално благодари на партньорските организации, подпомогнали организацията на събитието.

4-4

Доц. Георгиев заяви, че този кариерен форум е изключително приятен и заради това, че може би е най-масовият от пандемията насам и благодари на доц. Боряна Богданова – ръководител на Кариерния център и заместник-декан на факултета за това, че има смелостта и реализира по този начин събитието. Накрая той пожела успех на всички.

Доц. Боряна Богданова заяви, че за нея е изключителна чест да приветства всички с „Добре дошли“ на кариерния форум 7.0 с мото "Ключът е в теб, ние ти помагаме да го откриеш" и припомни, че събитието е започнало своята история преди осем години. В началото имаше девет работодателски щанда, днес са 46, подчерта доц. Богданова и изрази своята благодарност към цялото ръководство на факултета, към колегите. Тя призова присъстващите да аплодират и проф. Чобанов, основател на Стопанския факултет, като подчерта, че това събитие е поздрав за рождения му ден.

2-2

Доц. Богданова представи екипа на Кариерния център на факултета и им благодари за успешната им работа.

Повече за фирмите, участвали във форума: тук .

3-3