Начало / Новини / Новини и събития / Алма матер се включи в Световния алианс на университетите за чуждестранни изследвания

   
Алма матер се включи в Световния алианс на университетите за чуждестранни изследвания

По инициатива на Пекинския университет за чуждестранни изследвания (BFSU) на 19 май в Пекин беше подписан Меморандум за създаването на Световен алианс на университетите за чуждестранни изследвания (Global Alliance of Foreign Studies Universities).

Ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" проф. дфн Анастас Герджиков подписа Меморандума наред с още 27 ректори от Китай и целия свят. Със създаването на Световния алианс се цели разширяване и задълбочаване на многостранното сътрудничество между световните университети с най-широк кръг изучавани чужди езици и култури. Съоснователи на Световния алианс станаха 28 университета от Европа, Азия, Америка и Африка.

P-2

С подписването на този Меморандум пред Софийския университет "Св. Климент Охридски" се откриват широки възможности за нови съвместни програми и проекти с най-реномираните университети в областта на чуждестранни изследвания.

В срещата взе участие и директорът на Центъра за източни езици и култури към Софийския университет проф. дфн Александър Федотов.

P-1