Начало / Новини / Новини и събития / 92-ма успешно защитили докторанти на Софийския университет получиха своите дипломи

   
92-ма успешно защитили докторанти на Софийския университет получиха своите дипломи

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се състоя тържествена церемония, на която успешно защитилите докторанти от всички факултети на най-старото българско висше училище получиха своите дипломи. За периода 2 ноември 2018 г. – 30 април 2019 г. защитилите докторанти са 92-ма.

На тържеството присъстваха доц. Георги Вълчев, заместник-ректор на Софийския университет, проф. Мария Стойчева, функционален ректор, представители на деканските ръководства на различни факултети, преподаватели и гости.

1-1

Защитилите докторанти и техните близки бяха приветствани от доц. Георги Вълчев, който заяви, че да чуеш за пореден път химна на Университета, знаейки, че поемаш последната си диплома от третата степен, научно-образователната степен „доктор“, е изключително вълнуващо.

3-w

Това означава, че зад всеки един от вас стои дълъг академичен път. Път, който сте извървели с достойнство, с желание, със себедоказване и най-важното – с отдаденост. Всички ние сме се посветили на знанието. Това е един особен вид вяра – вярата в напредъка, вярата в доброто, в социалния прогрес, нещо, което движи всеки истински учен в пътя на неговите дирения“, каза още заместник-ректорът.

1-4-w

Обръщайки се към докторантите, доц. Вълчев предположи, че вероятно те са осъзнали, че в науката е трудно. Трябват много усилия и безсънни нощи, както и хора, които да ги подкрепят. „Продължавайте по този труден път, защото просветеният човек е този, който движи обществото напред“, каза доц. Вълчев и подчерта, че независимо от масовите проблеми, никой не може да елиминира силата на знанието.

5-w

В края на приветствието си доц. Вълчев изрази гордостта на преподавателите от успехите на докторантите и пожела на добър час на най-младите си колеги.

Церемонията продължи с връчването на дипломите.

6-w
12-w
14
9-w