Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Завърши випуск 2012 на Биологическия факултет

   
Завърши випуск 2012 на Биологическия факултет

Днес в 14.00 часа се състоя Тържественото връчване на дипломите на завършилите студенти от Биологически факултет, випуск 2012 г.

Церемонията откри деканът на Биологическия факултет доц. д-р Мариела Оджакова. Тя припомни на студентите, че трябва да приемат с гордост дипломата на възпитаници на Софийския университет: „Тази диплома заслужено се уважава и у нас и по света. Не случайно СУ е на първо място в рейтинговата система на висшите училища у нас.”

Тя посъветва абсолвентите как да се справят с трудностите: „Животът нищо не дава даром и го дава винаги недостатъчно. Вие трябва да си го вземете. Непрекъснато. С убеждение и желание. Следвайте латинския девиз „Желая, действам, постигам!" Това е разковничето на успеха.”

Доц. д-р Оджакова реши да даде напътствия на випускниците като цитира част от словото на един наистина мъдър човек - писателя Кърт Вонегът пред випуск 97 на Масачузетския университет.

Деканът на факултета не можа да се откаже от пожеланията или както сама се изрази да плисне менчето на изхода от нашата Алма Матер.

Професор Панков беше лаконичен и припомни на студентите да благодарят за подкрепата и на родителите си.

Приветствено слово изказа и Радослав Александров, първенец на випуска и бакалавър в специалност „Молекулярна биология”. Заедно с дипломата си той получи специална награда – шофьорски курс от автошкола във връзка с 125-годишния юбилей на СУ „Климент Охридски”. Наградата връчи проф. Панков.

Отличникът припомни на абсолвентите заветните думи, с които са били посрещнати първокурсниците в далечната 2008 година: „Биологията е науката на XXI век.” и призна абсолютната правота на това твърдение: „Като дипломирани бакалаври във века на биологията всеки един от нас е изправен пред действително много възможности. Не си правя илюзията, че всички абсолвенти ще продължат по пътя на биологията или по пътя на науката въобще, но съм абсолютно сигурен, че това ще е по-голямата част от нас. Не си правя и илюзията, че всички наши избори занапред ще са безгрешни и няма да има никакви препятствия и проблеми, но трябва да се съгласите, че иначе нямаше да е интересно. Така че, колеги, благодаря ви за общия път, който извървяхме тези четири години и искрено ви пожелавам оттук нататък да избирате това, което ви е на сърцето, да избирате мъдро, да избирате смело и късметът и успехът да бъдат ваши неразделни спътници.”

Част от церемонията беше и награждаването с почетен знак на Софийския университет със синя лента на преподавателите от Биологическия факултет:

- Проф. дбн Искра Иванова, Катедра Обща и промишлена микробиология;

- Доц. д-р Мариела Оджакова, декан на Биологическия факултет и преподавател в Катедрата по биохимия

- Доц. д-р Анна Куюмджиева, Катедра Обща и промишлена микробиология;

Ани Дойчева, служител в Биологическия факултет, също беше наградена с почетния знак.

Сините ленти връчи професор Панков.

Церемонията продължи с връчването на дипломите на абсолвентите.