Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Започват преговори по съвместна докторантска програма с Университета в Прищина

   
Започват преговори по съвместна докторантска програма с Университета в Прищина

Проф. дин Иван Илчев и проф. Ибрахим Гаши днес подписаха Споразумение за сътрудничество между Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Университета на Прищина „Хасан Прищина“.

Подписването на споразумението е част от програмата по гостуването на официалната делегация от Университета в Прищина, в състав: проф. Ибрахим Гаши, ректор на Университета в Прищина; проф. Седжи Рекшепи – заместник ректор по бюджета и финансите и Н. Пр. Шпенд Калаба – посланик на Република Косово в София. В рамките на споразумението ще бъдат направени стъпки по създаването на съвместна докторантска програма, която да бъде акредитирана и в двете държави.

Проф. Ибрахим Гаши прояви интерес към бакалавърската комплексна програма на английски език „Минало и съвремие на Югоизточна Европа“, в рамките на която студентите изучават в история, политика и икономика, както и минимум два балкански езика. Всяка пролет студентите посещават някоя от балканските държави. Ректорът на Университета на Прищина предложи през следващата година тази държава да бъде Косово.

По-рано днес гостите присъстваха на церемонията по връчването на Доктор хонорис кауза на акад. Евгени Головински.

По-късно проф. Ибрахим Гаши, проф. Седжи Рекшепи и Н. Пр. Шпенд Калаба посетиха Университетската библиотека „Св. Климент Охридски“ и Музея на Софийския университет.

Коментари

Влез, за да коментираш.