Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Започна конференцията “Език, идентичност и култура в езиковото обучение”

   
Започна конференцията “Език, идентичност и култура в езиковото обучение”

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ стана домакин на конференцията “Език, идентичност и култура в езиковото обучение”, заедно с МЕА – Международната езикова асоциация, неправителствена организация, чиято основна цел е насърчаване на качеството в езиковото обучение.

Официалното откриване на конференцията започна в 17.30 часа в Аулата на СУ с приветствие от председателя в оставка на МЕА – г-н Робърт Уилямс.

Преди откриването в 14.30 часа се състоя годишно общо събрание на членовете на МЕА.

Форумът се провежда от 08.03.2013 г. до 10.03.2013 г. успоредно в Зала 1, Зала 2, Конферентната зала, Приемната и Аулата.

Целта му е адресирането на въпроси като междукултурната компетентност (у обучители и обучаеми, както и в практиката на тестуването), използването на нови технологии и съответна методология.

В конференцията взеха участие големи имена като професор Майкъл Байръм и Жан-Клод Ласние, водещи специалисти в областта на езиковото обучение. Във форума активно участваха и преподаватели от Софийския университет, както и представители от различни страни.

Конференцията комбинира лекции с интерактивни семинари, постигайки целта си да насърчи дебатите върху една от ключовите области на езиковото обучение.

Езикът и културата вървят ръка за ръка. Човек асимилира културата посредством това, което чува, вижда и преживява и изразява културните си убеждения чрез това, което изрича и пише. Обаче в един свят, повлиян еднакво от (социални) медии и интернет, както и от местни влияния дали е възможно да определи своята лична културна среда толкова лесно и точно, колкото това е изглеждало преди? Как би трябвало да реагират специалистите по преподаване на езици?

Повече информация, както и програмата на конференцията, можете да намерите на адрес: www.icc-languages.eu