Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Започна годишната работна среща на Асоциацията на българските училища в чужбина

   
Започна годишната работна среща на Асоциацията на българските училища в чужбина

От 24 до 26 юли 2013 г. Университетският комплекс по хуманитаристика „Алма Матер” на Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще бъде домакин и съорганизатор на традиционната годишна работна среща на Асоциацията на българските училища в чужбина.

И тази година сред официалните гости на събитието е министърът на образованието и науката. Проф. д-р Анелия Клисарова ще произнесе слово пред учители, администратори и радетели на българските училища в чужбина на 26.07.2013 от 13.30 часа в Новата Конферентна зала на Софийският университет (втори етаж на северно крило на Ректората).

Вицепрезидентът на Република България г-жа Маргарита Попова ще приветства участниците в годишната среща по време на работна вечеря на 26.07.2013 г.

Най-важно място в програмата на работната среща има тридневният обучителен семинар за преподаватели и администратори от българските училища в чужбина, подготвен с участието на Министерството на образованието и науката. Събитието ще бъде закрито от Общо събрание на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Събитието се организира по програма „Национални, европейски цивилизационни измерения на диалога „Култура – език – медии“ към Университетския комплекс по хуманитаристика „Алма матер" на Софийския университет "Св. Климент Охридски", финансиран от Фонд "Научни изследвания" на Министерство на образованието и науката.