Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Вариант № 1 на кандидатстудентския изпит по химия

   
Вариант № 1 на кандидатстудентския изпит по химия

Първата кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2013/2014 г. продължава днес с изпит по химия.

В зала 272 на Ректората Яница Кондова от Стара Загора изтегли Вариант № 1 от три възможни.

758 кандидат-студенти се явяват на изпита по химия днес.

Доц. Милена Стефанова, заместник-ректор на Софийския университет, пожела на кандидат-студентите да бъдат спокойни и съсредоточени, за да постигнат най-добри резултати и наесен да станат част от академичната общност на най-старото и авторитетно висше училище.

Конкурсният изпит по химия е писмен с времетраене 4 астрономически часа и се състои от две части. Първата е 20 тестови въпроса, включващи материал по неорганична и органична химия, с изборен отговор (един от пет). Втората част включва 4 логически задачи - 2 по неорганична и 2 по органична химия.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да се състезават след успешно положен изпит по химия, са: Физика, Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Химия; Химия и физика; Химия и информатика; Екохимия; Компютърна химия; Ядрена химия; Инженерна химия и съвременни материали; геология; Физическо възпитание и спорт; Медицинска сестра; Медицинска рехабилитация и ерготерапия.