Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Във Факултета по математика и информатика на СУ бяха обновени зала 320 и факултетната библиотека

   
Във Факултета по математика и информатика на СУ бяха обновени зала 320 и факултетната библиотека

Със съвместните усилия на Факултета по математика и информатика и SAP Labs България беше обновена зала 320 във Факултета. На официалното откриване присъстваха деканът на факултета доц. д-р Евгения Великова, зам.-деканът доц. д-р Атанас Семерджиев, Радослав Николов, изпълнителен директор на SAP Labs България, преподаватели и студенти от ФМИ.

Зам.-деканът на факултета доц. Атанас Семерджиев благодари на спонсорите за помощта при обновяването на залата и отбеляза, че положените усилия не са били никак малко, но благодарение на тях факултетът разполага с нова, модерно оборудвана и по-функционална зала, в която да се обучават студентите.

Доц. Евгения Великова, декан на ФМИ, приветства всички с добре дошли в обновената зала. Тя припомни, че преди ремонта на мястото на зала 320 е имало две по-малки зали с по осем работни места за студентите: „Сега имаме една прекрасна нова зала, много добре оборудвана с 20 компютъра. Много благодаря на колегите от SAP Labs България, които ни помогнаха да направим този проект”, каза доц. Великова.

1

Изпълнителният директор на SAP Labs България Радослав Николов приветства всички в новата зала и отбеляза, че е много впечатлен от крайния резултат от съвместната дейност с ФМИ. „Мисля, че тази зала ще даде функционално по-различен начин на преподаване, на цялостно изживяване от гледна точка на учебния процес. Много се радвам, че имаме възможност да партнираме с ФМИ, да подпомогнем висшето образование по математика и то не къде да е, а именно в Софийския университет. Желая на всички ви успех, надявам се, че всички сте тук, за да успеете и сте все по-амбицирани. Особено от такива моменти, когато чисто технологично базата е обновена, за да се развивате по-бързо”, каза Радослав Николов.

2

SAP е световен лидер в бизнес приложенията по отношение на приходи от софтуер и свързани услуги - с повече от 66 000 служители в повече от 130 локации за разработка и продажби по света. Така наречените "Лабове" (laboratories) в SAP са центровете за разработка на софтуер, които създават иновативни софтуерни продукти, привличайки таланти и използвайки достиженията на технологиите. SAP Labs България активно сътрудничи с български университети в рамките на програмата SAP University Alliances. Съвместната дейност между ФМИ и SAP Labs България продължава в реализирането на нови проекти.

3

В началото на седмицата във ФМИ бе открита и обновената филиална библиотека „Математика и информатика”. Тя е част от структурата на Университетската библиотека "Св. Климент Охридски". Библиотеката притежава специализирана литература в областта на математиката, информатиката и техническите науки. Книжният й фонд наброява около 87 000 библиотечни документи - над 20 000 тома периодични издания и около 67 000 тома книги. Тя разполага с много богата колекция от справочни издания и чуждестранна научна периодика.

4