Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / В Софийски университет "Св. Кл. Охридски" се проведе първият по рода си хакатон - HackFMI

   
В Софийски университет "Св. Кл. Охридски" се проведе първият по рода си хакатон - HackFMI

Отбор Dummies - Димо Узунов,

Слав Петков и Румен Палетов

През изминалия уикенд във Факултета по математика и информатика на СУ 120 студенти от ФМИ имаха за цел за около 50 часа да се сформират в екипи, които да предложат и разработят софтуер, който би помогнал за решаване на конкретно поставени проблеми на факултета.

Събитието се осъществи с подкрепата на Мусала Софт. В специална лекция в началото на събитието Мусала Софт запозна участниците с гъвкавите Agile и Scrum методологии за разработка на софтуерни продукти. В допълнение всеки състезател получи комплект Планинг Покер карти (Planning Poker Cards), който да използва по време на екипните срещи за планиране и изпълнение на проекта.

Специалната награда на Мусала Софт за финалистите, тест драйв със спортна кола, получи отбор Dummies в състав Димо Узунов, Слав Петков и Румен Палетов – студенти III курс, ФМИ, специалност "Компютърни науки".

Екипът успя да разработи платформа, която събира на едно място нуждите на бизнеса и желанието на студентите от факултета, помагайки за осъществяването на стажантски програми. „Блясък в очите, вълнение и страст към писането на код; усещане, че студентите правят нещо наистина смислено и вдъхновено; свръх мотивация и целеустременост – с това се сблъскахме през изминалите дни.“ – споделиха от Мусала Софт.

Допълнителна информация за състезанието, отборите и проектите можете да откриете на сайта на HackFMI, a cнимки - във Facebook страницата на събитието – Facebook/Hackfmi