Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / В библиотека „Филологии” се състоя премиера на книгата на Константин Оруш “Балкански бдения”

   
В библиотека „Филологии” се състоя премиера на книгата на Константин Оруш “Балкански бдения”

Днес в библиотека Филологии беше премиерата на книгата на Константин Оруш “Балкански бдения” – митологичното като извор и метод в някои нови балканославянски литератури. Книгата представи проф. д-р Панайот Карагьозов.

Събитието беше организирано от Факултета по славянски филологии, издателство “Фараго” и Университетската библиотека.

Константин А. Оруш (1956-2011) е роден в София. Завършва българска и славянска филология и психология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Славист, литературен критик, преводач на художествена и научна литература от сръбски, хърватски, руски, белоруски, полски и френски език. Университетски преподавател в Софийския и в Загребския университет (Хърватска), консултант в Катедрата по българистика в Университета в Минск (Беларус). Това е първата книга на автора, която със сигурност ще привлече вниманието не само на филолози слависти и историци, но и на всеки, който желае да научи повече за културната орбита на богатите на духовност и немирие Балкани.