Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / В 14.00 ч. започнаха кандидатстудентските изпити по физика и по философия и социални науки

   
В 14.00 ч. започнаха кандидатстудентските изпити по физика и по философия и социални науки

За да реализираш мечтаната професия, трябва да дадеш най-доброто от себе си - с тези думи доц. д-р Милена Стефанова посрещна в аудитория 292 бъдещите студенти във Факултета по физика на Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Антоанета Аврамова от Варна изтегли тема 1, по която ще пишат кандидатите, явили се на кандидатстудентския изпит по физика.

Минути след това в 272 аудитория на Ректората Николай Спасов от Кюстендил изтегли Вариант 6, който даде възможност на кандидатстващите с изпит по философия и социални науки да избират между две теми за философско есе:

- „За живеещия много неща имат по-висока цена от самия живот; но дори и от самата оценка говори волята за власт.“

Фр. Ницше, За себенадмогването, „Тъй рече Заратустра“;

- Преходът от природно към културно състояние: илюзия или факт.

Кандидатстудентският изпит по физика е вход към специалностите: Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Химия и физика; Ядрена химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология.

С изпита по философия и социални науки може да се кандидатства за: Философия; Социология; Културология; Библиотечно-информационни науки; История и философия; Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Предучилищна и начална училищна педагогика; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия.