Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / ТВ „Алма матер” в Торино

   

Университетска телевизия „Алма матер” участва в проект по програма „Еразъм” (2012 – 2014 г.) за професионален обмен и обучение заедно с университетски телевизии от Италия, Германия, Португалия, Германия и Турция.

Студентският екип на телевизията наскоро се завърна от Торино, където беше първата среща на преподаватели и студенти. Във филмите от Торино са на фокус както забележителностите на красивия град, така и проблемите на младите в условия на тежка финансова криза. Героите разказват за "изгубеното поколение" - термин, който се появява малко след началото на една от най-големите световни икономически кризи

Поредицата документални филми от Торино представя една смесица от неподправен младежки дух и българския поглед към живота на младите хора в Италия. Времето, преминало в мултикултурна компания и постоянна работа, е запечатало на лентите гледни точки и проблеми в областта на политиката, качеството на образованието, реализацията на младите журналисти и новата медийна среда на 21-ви век.

На 9 юни 2013 г. от 15:35 ч. по ТВ Европа може да гледате първия документален филм от поредицата.

1