Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Тема № 1 на изпита по Математика II

   
Тема № 1 на изпита по Математика II

В 09:00 часа тази сутрин започна кандидатстудентският изпит по Математика II. Вера Бойчева от Разград изтегли тема № 1 от три възможни варианта в зала 272 на Ректората. 966 кандидат-студенти се явяват на изпита днес.

Доц. д-р Милена Стефанова, зам.-ректор на Софийския университет, пожела на кандидат-студентите да бъдат спокойни, мислещи и да дадат най-доброто от себе си.

Деканът на Факултета по математика и информатика проф. Иван Сосков си припомни, че като кандидат-студент е държал своя изпит в същата зала. Той пожела успех на всички кандидати и изрази надежда, че ще ги види наесен в най-старото и авторитетно висше училище у нас.

Математика II е един от изпитите в Софийски университет, с който кандидат-студентите имат възможност да кандидатстват за най-много специалности след изпитите по езици. Тези, които се явиха на изпит днес, имат възможност да кандидатстват за специалностите: Публична администрация; Библиотечно-информационни науки; Математика; Информатика; Приложна математика; Математика и информатика; Компютърни науки; Софтуерно инженерство; Информационни системи; Статистика; Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Химия; Химия и информатика; Компютърна химия; инженерна химия и съвременни материали; Геология.