Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / СУ „Св. Кл. Охридски“ започва изпълнение на проект за усъвършенстване на системите за управление

   
СУ „Св. Кл. Охридски“ започва изпълнение на проект за усъвършенстване на системите за управление

На церемония в Министерския съвет на Софийски университет “Св. Кл. Охридски” беше връчен договор за предоставяне на безвъзмездна помощ по програма “Усъвършенстване на системите за управление на висшите училища” в рамките на приоритетна ос 3 на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

Проектът, който е на стойност 497 315,40 лв., е за усъвършенстване на системите за управление в Софийския университет „Св. Климент Охридски” като ключ за повишаване качеството на университетските дейности и услуги. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинасирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Продължителността му е 24 месеца.

Основната цел на проекта е повишаване на качеството на образователната и научна дейност в СУ чрез усъвършенстване на системите за управление, както и повишаване качеството на образованието и научно-изследователската дейност чрез оптимизиране на основни и спомагателни процеси в СУ.

Предвидено е изграждане на система за мотивиране на преподавателите и служителите за повишаване качеството на работата им, засилване на ролята на студентите и на други заинтересовани страни - работодатели, кандидат-студенти и др., усъвършенстване на управлението на Софийския университет чрез интегриране на информационните системи и синхронизирането им с тези на Министерството на образованието, науката и младежта и подобряване на съответствието на висшето образование с потребностите на пазара на труда чрез усъвършенстване на връзката наука-бизнес.

Сред дейностите, предвидени в проекта, са анализ на процесите в Софийския университет и стандартизацията им като част от системата за управление на качеството, повишаване на качеството съобразно критериите на рейтинговата система – анализ и проследяване на реализацията на студентите, както и подобряване качеството и осигуряването на учебния и научноизследователския процес и подобряване на социално-битовото обслужване на студентите.

Коментари

Влез, за да коментираш.