Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студентите заедно в глобалното село

   
 Студентите заедно в глобалното село

Студенти и преподаватели по конферентен превод от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Скопския университет "Св. св. Кирил и Методий", съвместно с чуждестранни стажанти по проект „Международен университет” на АIESEC към СУ, взеха участие в кръгла маса на тема: „Студентите заедно в глобалното село“, която се проведе в Конферентната зала на Ректората.

Доц. д-р Даниела Стоянова от СУ откри кръглата маса, която се провежда по проект на Школата по конферентен превод към Факултета по класически и нови филологии, реализиран с подкрепата на европейските институции. Тя припомни историята на Софийския университет, неговото активно участие в международни програми за обмен на студенти и преподаватели и отправи покана към участниците да потърсят заедно отговор на въпроса дали съвременните студенти могат да бъдат разглеждани като граждани на света.

В рамките на кръглата маса четирима членове на АIESEC от Германия, Алжир, Италия и Камерун представиха своите страни, култури и университети, след което последва дискусия относно предизвикателствата, които стоят пред студентите днес, и междукултурния обмен, от който те са част. Преводът по време на събитието бе осигурен от българските и македонските студенти.

Коментари

Влез, за да коментираш.