Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти на СУ „Св. Климент Охридски” спечелиха 4 награди на престижния бизнес форум „Изгряващи звезди”

   
Студенти на СУ „Св. Климент Охридски” спечелиха 4 награди на престижния бизнес форум „Изгряващи звезди”

На 5 юни президентът Росен Плевнелиев откри младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ в Интер Експо Център София. По време на събитието, организирано от „Джуниър Ачийвмънт България“, над 500 ученици и студенти представиха компаниите си пред топмениджъри и представители на държавните институции.

Жури определи кои участници ще получат престижните призове за „Най-добра учебна компания на България за 2013“ и „Най-добра студентска компания на България за 2013“. Една студентска компания от ФМИ, СУ спечели и специалната награда на „Хюндай“ в размер на 15 000 евро. Финансовият стимул ще послужи за реалното прилагане на креативните идеи на предприемачите.

Петото издание на мащабния бизнес форум събра 37 ученически и 20 студентски компании от страната.

По време на откриващата церемония президентът Плевнелиев приветства участниците за предприемаческия им дух и сподели с тях ценни съвети от своя професионален опит. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова също поздравиха младежите. Сред другите специални гости на откриването на „Изгряващи звезди“ бяха посланикът на САЩ Марси Райс, Саша Безуханова, както и Милена Стойчева, изпълнителен директор на „Джуниър Ачийвмънт България“.

Победителите в отделните категории:

1. На трето място се класираха студентите от "JEY" от ФМИ, Софийския университет. Те представиха мобилно приложение, даващо възможност за таргетирано известяване на клиентите за намаления в магазините около тях, като така елиминира недоволството от непоисканите търговски съобщения, дава възможност на потребителите да пазаруват, пестейки пари, а на бизнеса да рекламира ефективно.

2. Награда Hyundai Brilliant Entrepreneurs на стойност 15 000 евро за най-зрелия студентски стартъп “FLL Casts” от Софийския университет "Св. Климент Охридски"

3. Награда за най-добър IT продукт на SAP Labs Bulgaria (студентски компании) – JAY - Софийски университет "Св. Кл. Охридски"

4. Награда "Джон Атанасов" на Съюза по автоматика и информатика (студентски компании) Doctors Break - Софийски университет "Св. Климент Охридски". Младежите искат да улеснят комуникацията между лекарите и са разработили професионална социална мрежа и мобилно приложение за лекари и медицински лица.

 

1

Юлиан Кунторов, Иван Божилов и Савина Константинова, управител на Хюндай България. Те правят иновативна онлайн платформа за видео уроци в сферата на роботиката и вдъхновяват хората да се занимават с наука.

Повече информация за събитието може да намерите на сайта на Джуниър Ачийвмънт България.