Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Стипендия и дотация „Кшищоф Скубишевски" за 2013 г.

   
Стипендия и дотация „Кшищоф Скубишевски" за 2013 г.

Полският институт обявява стипендия и дотация „Кшищоф Скубишевски" за 2013 г.

Кшищоф Скубишевски е първият министър на външните работи на Република Полша след възстановяването на независимостта на страната (1989-1993).

Стипендията и дотацията са предназначени за кандидати от Централна Европа, Балканите, балтийските страни, Източна Европа, Русия, Средна Азия и кавказките държави и предоставя възможността за целогодишен индивидуален стаж през академичната 2013/2014 година във Варшавския университет или друго висше училище в Полша.

Целта на стипендията и дотацията е да популяризират демокрацията, спазването на човешките права, върховенството на закона и спазването на правовия ред в международните отношения. Темата на научния стаж е свързана с посочените цели и се отнася към една от следните дисциплини:

  • право (по-специално човешките права, конституционно право, международноправо),
  • политология,
  • най-нова история.

За стипендия и дотация се допускат висшисти, както и лица,

  • защитили докторска дисертация (или имат значими научни постижения)
  • имащи значими постижения в областта на общественото благо, по-специално за популяризиране на демокрацията и правовата държава.

Ще бъдат предпочетени кандидати, ненавършили 40 години. Владеенето на чужди езици, особено английски, е допълнително предимство за кандидата. Владеенето на полски език е препоръчително. Кандидати, които не владеят полски, но са били одобрени за стипендия, ще преминат интензивен курс по полски преди започване на научния стаж (август и септември).

Срок за подаване на документите - 15 април 2013 г.

Подробна информация за стипендията и дотацията, осигурени от Института за Източна Европа към Варшавския университет, както и за необходимите документи за кандидатстване, е поместена на полски и английски език на следния сайт:
http://www.skubi.net/stypendium2013.html

Коментари

Влез, за да коментираш.