Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Стефан Радев и Петър Чиновски са носителите на наградата за поезия и разказ в Седмия национален литературен конкурс на Фондация „Св. Кл. Охридски“

   
Стефан Радев и Петър Чиновски са носителите на наградата за поезия и разказ в Седмия национален литературен конкурс на Фондация „Св. Кл. Охридски“

Победителите в конкурса ще бъдат наградени от ректора на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ проф. дин Иван Илчев на 24 май 2013 г. по време на академичното тържество, с което ще бъде официално открит Третият международен конгрес по българистика.

Стефан Радев и Петър Чиновски са носителите на наградата за поезия и разказ в Седмия национален литературен конкурс на Фондация „Св. Кл. Охридски“. Победителите в конкурса ще бъдат наградени от ректора на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ проф. дин Иван Илчев на 24 май 2013 г. по време на академичното тържество, с което ще бъде официално открит Третият международен конгрес по българистика. Събитието, което Софийският университет организира от 23 до 26 май 2013 г., е част от програмата, с която Алма матер отбелязва своята 125-та годишнина.

Стефан Радев е студент в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, Геолого-географски факултет, специалност „Регионално развитие и политика“. Той получава наградата за поезия за стихотворението “Луната липсва”.

Петър Чиновски е студент във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Той получава наградата за проза за разказа “Часовникарят”.

Националният литературен конкурс за стихотворение и разказ на Фондация „Св. Климент Охридски” се провежда за седма поредна година. В изданието тази година участваха 76 студенти, които представиха 85 произведения.

Комисия с председател д-р Бойко Пенчев и членове проф. д-р Амелия Личева и гл.ас. д-р Камелия Спасова от Факултета по славянски филологии определиха двамата носители на наградата за 2013 г.

През последните седем години в националния конкурс са участвали над 600 български студенти от страната и чужбина.

Носители на награда са били студенти от Стопанска Академия “Димитър Ценов” – Свищов, Югозападния университет “Неофит Рилски” – Благоевград, Национална Художествена Академия, Националната Академия за театрално и филмово изкуство “Проф. Кръстьо Сарафов” и Софийския университет “Св. Климент Охридски”.