Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / „Стъпка по стъпка към независимост“ - Студентски социален проект в действие

   
„Стъпка по стъпка към независимост“ - Студентски социален проект в действие

На 17 юни 2013 г. в Конферентната зала на Ректората се състоя заключителното събитие от програмата на социалния учебен проект „Стъпка по стъпка към независимост”.

Проектът бе част от текущата семестриална работа за студентите от трети курс Социални дейности по дисциплината „Социална работа по проект”.
Събитието даде възможност на проектния екип да представи и анализира своята работа на всички етапи от проектната реализация – от идейния замисъл на проекта до неговото приключване.

Планиран и осъществен като единство на 4 работни пакета, той обединява дейности в следните приоритетни области: развитие на комуникационни умения и компетенции, превенция на зависимостите, професионално ориентиране и кариерно развитие, и подготовка за семеен живот. Проектните дейности са адресирани към две основни целеви групи: юноши от 9-ти и 10-ти клас от 144-то СОУ и младежи и девойки от Социален и младежки центъра „Св. Константин” към Фондация „Конкордия”.

Повече информация за проекта, както и за представените на събитието крайни проектни продукти и информационни материали можете да намерите на сайта на проекта: http://nezavisim.info/.

stupka_2