Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Спортистите на СУ “Св. Климент Охридски” между първите през 2013 г.

   
Спортистите на СУ “Св. Климент Охридски” между първите през 2013 г.

Отминаващата година донесе редица награди за спортистите на Алма матер.

Асоциацията за университетски спорт избра най-добрите студенти и треньор за постигнати спортни успехи през 2013 г., както и комплексен победител сред висшите училища на страната. Софийският университет „Св. Климент Охридски“ зае престижното второ място след Националната спортна академия (НСА). На тържествената церемония по награждаването купата получи директорът на Департамента по спорт на СУ доц. д-р Анжелина Янева.

С индивидуални награди за принос в развитието и утвърждаването на университетския спорт в България бяха отличени доц. д-р Анжелина Янева (джудо), гл. ас. д-р Георги Игнатов (футбол), гл. ас. Иванка Костова (лека атлетика) и г-н Людмил Симов (отг. секретар на УСК “Академик” и член на УС на АУС).

Департаментът по спорт на Софийския университет грабна още награди на официалната церемония „Достъп до спорт“, организирана от фондация „Про Спорт“ в партньорство с БСФС и Спешъл Олимпикс България. Годишните награди „Про Спорт“ са за развитие на доброволчеството в подкрепа на спорта за хората с увреждания в следните категории: гражданска организация, училище, университет, спортна организация, държавна институция, корпоративен партньор, доброволец и община.

Департаментът по спорт на Софийския университет бе награден със Сертификат за признателност във връзка с проявен интерес, ентусиазъм и съпричастност към работата на Спешъл олимпикс България (Световна организация за хора с интелектуални затруднения).

Годишната награда за социална ангажираност и доброволчески принос за развитие на спорта за категория „Университети“ бе получена от гл. ас. д-р Боряна Туманова (зам.-директор на ДС). Години наред Департаментът по спорт участва чрез своите преподаватели в подготовката на атлетите от Спешъл Олимпикс, които печелят медали в плувните и зимни спортове.

KUPA