Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Семинар на тема „Изследване, планиране и управление на планинските региони – добри практики, проблеми и перспективи”

   
Семинар на тема „Изследване, планиране и управление на планинските региони – добри практики, проблеми и перспективи”

доц. д-р Асен Асенов

Днес 17.05.2013 г., в зала 1 на Ректората Университетският комплекс по хуманитаристика "Алма Матер" провежда летен докторантски и асистентски семинар на тема „Изследване, планиране и управление на планинските региони – добри практики, проблеми и перспективи”.

Младите учени дискутират теоретичните и практически аспекти на природния капитал, ландшафтното и хабитатното разнообразие като подсистеми на природния капитал, устойчивото регионално развитие и териториалната интеграция, културно-историческо и природно наследство на планините. Доц. д-р Асен Асенов откри събитието с лекция върху приложението на методите за остойностяване на екосистемните (ландшафтни) услуги, предоставяни от природата в България.

Събитието се организира в рамките на годишната програма на проекта „Планината - модели на социално-икономическо и културно развитие. Перспективи пред регионалните политики и трансграничното сътрудничество” - тематично направление „Природен капитал”, реализиран от Университетски комплекс по хуманитаристика "Алма Матер" към СУ „Св. Климент Охридски”.