Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / С изпит по руски език днес продължава втората кандидатстудентска сесия на СУ за уч. 2013/2014 г.

   
С изпит по руски език днес продължава втората кандидатстудентска сесия на СУ за уч. 2013/2014 г.

Габриела Биволарова

В зала 254 на Ректората Габриела Биволарова от София изтегли вариант № 2 на изпита. 67 кандидат-студенти се явяват на изпита по руски език.

Конкурсният изпит по руски език е писмен и продължава 3 часа. Той се състои от 4 модула. Целта е да се проверят знанията на кандидат-студента в областта на лексиката и граматиката на руския език, проверяват се уменията за осмисляне и извличане на информация от звучащ текст (300-400 думи // 3-4 мин.) на руски език, проверяват се уменията на кандидат-студента за осмисляне и извличане на информация от писмен текст, както и способността му да изразява свободно и аргументирано своите мисли на правилен руски език.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Философия; Психология; Културология; Политология; История; Етнология; История и география; Архивистика и документалистика; Минало и съвремие на Югоизточна Европа; История и философия, Педагогика; Социални дейности; Неформално образование; Славянска филология; Руска филология; Португалска филология; Класическа филология; Новогръцка филология; Унгарска филология; Румънска филология; Тюркология; Арабистика; Иранистика; Китаистика; Японистика; Кореистика; Арменистика и кавказология; Предучилищна и начална училищна педагогика; Предучилищна педагогика и чужд език; Начална училищна педагогика и чужд език; Социална педагогика; Специална педагогика; Логопедия; Педагогика на масовата и художествената комуникация.

izpit_ruski