Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / С изпит по химия продължава втората кандидатстудентска сесия в Софийския университет за учебната 2014/2015 г.

   
С изпит по химия продължава втората кандидатстудентска сесия в Софийския университет за учебната 2014/2015 г.

Днес в 14.00 часа в 240-а аудитория на Ректората Апостол Апостолов изтегли вариант № 1 на тестa, който ще решават явилите се на изпита по химия.

Кандидат-студентите, подали заявления за явяване на изпита днес, са 975.

Председателят на изпитната комисия доц. Елена Бояджиева пожела на кандидатите да покажат всичко, на което са способни, и изрази надеждата си да се срещнат наесен като колеги в най-стария и авторитетен университет в България.

Писменият изпит по химия се състои от две части. Първата част е от 20 тестови задачи, включващи въпроси по неорганична и органична химия, с изборен отговор (един от пет). Попълването на теста приключва един час след началото на изпита.

2

Втората част включва 4 логически задачи (2 по неорганична химия и 2 по органична химия). При решаването на логическите задачи може да се изисква кратко обяснение на някои факти или закономерности, които са отбелязани в условията на задачите.

3

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Химия; Химия и физика; Химия и информатика; Екохимия; Компютърна химия; Ядрена химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология; Медицинска сестра. С изпити по химия и биология бъдещите студенти могат да кандидатстват за специалностите Медицина и Фармация.

1