Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Проф. Александър Кьосев получи Националната награда за литература „Христо Г. Данов” за 2014 г. за труд в областта на хуманитаристиката

   
Проф. Александър Кьосев получи Националната награда за литература „Христо Г. Данов” за 2014 г. за труд в областта на хуманитаристиката

В къщата-музей на Христо Г. Данов в Пловдив бяха връчени националните награди за литература „Христо Г. Данов” за 2014 г.

Националната награда за литература „Христо Г. Данов” за 2014 г. за труд в областта на хуманитаристиката получи проф. Александър Кьосев. Преподавателят във Философския факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ беше отличен за книгата си „Караниците около четенето. Научни дискусии, публични дебати и институционални конфликти около природата и състоянието на четенето 1960-2012 г."

Kiosev

Националната награда за литература „Христо Г. Данов“ е учредена през 1999 г. от Министерството на културата, Националния център за книгата и община Пловдив и се връчва ежегодно в Пловдив. Категориите, в които наградата беше присъдена през 2014 г., са: българска художествена литература; преводна художествена литература; хуманитаристика; изкуство на книгата; издание за деца; книгоразпространение; представяне на българската книга; библиотеки и библиотечно дело и електронно издаване и нови технологии.

nagrada