Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Призив на ръководството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

   
Призив на ръководството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

По повод продължаващата акция на студентите ръководството на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се обръща към всички преподаватели и служители на Алма матер с призив за запазване на спокойствие.

Ръководството на Университета призовава преподавателите и служителите да носят със себе си своите служебни карти, както и да не влизат в пререкания със студентите. В същото време ръководството призовава студентите да спазват договорката администрацията да изпълнява всекидневните си задължения, за да не нарушава Софийският университет многобройните си договори, както и студентите да бъдат обслужвани поне на елементарно ниво.

Ръководството на Софийския университет категорично опровергава слуховете, че преподавателите и служителите ще бъдат пускани в принудителен отпуск.

Като припомня, че диалогът със студентите е ежедневен и не е прекъсвал от първия ден на тяхната акция, ръководството на Софийския университет отново се обръща с призив за търпение към всички преподаватели, студенти и служители и изразява настойчивата си надежда, че учебният процес в Ректората ще бъде възстановен в най-скоро време.