Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Преподавател от Стопанския факултет на СУ спечели първо място в конкурса за наградата „Д-р Иванка Петкова“

   
Преподавател от Стопанския факултет на СУ спечели първо място в конкурса за наградата „Д-р Иванка Петкова“

В рамките на академичния конкурс за наградата "Д-р Иванка Петкова", организиран от Института за икономическа политика, ас. д-р Боряна Богданова, асистент към катедра „Статистика и иконометрия“ в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски", бе класирана на първо място за своята разработка на тема "Застрашена ли е световната финансова стабилност в случай на нов руски вирус?".

Наградата „Д-р Иванка Петкова” е основана през 2012 година и е насочена към докторанти и млади научни работници, чиито интерес и разработки са в сферата на актуалните процеси на международните финанси. Конкурсът се организира в памет на основателя и дългогодишен председател на Института за икономическа политика – д-р Иванка Петкова, като по този начин екипът на ИИП се стреми да следва и да продължава нейната мисия като насърчава и стимулира младите хора в сферата на икономиката.

borianabogdanova_reference

Желаещите да участват в конкурса подготвят изследване по избрана от тях тема, която до този момент не е била част от друг изследователски проект. Комисия осъществява оценяването на два етапа. В началото всички участници подготвят кратко описание и обосновка на избраната тема. Измежду всички се избират трима, които продължават и разработват по-детайлно и задълбочено своите изследвания, като в последствие те се оценяват отново и се обявява победителят и неговите подгласници.

Източник