Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Почетен знак на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“ със синя лента

   
Почетен знак на Софийски университет „Св. Кл. Охридски“ със синя лента

На днешното заседание на Академически съвет с Почетен знак на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със синя лента беше удостоена доц. д-р Тотка Монова.

Тотка Монова е родена на 15.09.1957 г. в София. През 1981 г. завършва Факултета по журналистика на Софийския университет. През 1983 г. постъпва като асистент във Факултета по журналистика. Доктор по филология (1998), доцент по "Теория и практика на текста" (2000) във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Кл. Охридски" и негов декан от 14.05.2003 г.; хоноруван преподавател в Бургаския свободен университет. Автор е на книгите "Медиатекстът" (1999), "Думите, които разделят" (2000) и Разкажи историята. Журналистически жанрове София (2010), както и на над 60 публикации областта на теорията на масовокомуникативния текст, медиакритиката и др. Два мандата е декан на Факултета по журналистика и масови комуникации.

Лекционни курсове:

Журналистически жанрове (бакалаври и магистри)

Теория и практика на текста (бакалаври)

Пресжурналистика (бакалаври и магистри)

Прескомуникация и медиатекст (бакалаври)

Медии в преход – дискурсивни практики (магистри)

Медиен анализ (магистри)

Коментари

Влез, за да коментираш.