Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Награждаване на победителите от общоуниверситетското първенство за Купата на Ректора

   
Награждаване на победителите от общоуниверситетското първенство за Купата на Ректора

проф. д-р Димитър Гюров

За втора поредна година Департаментът по спорт организира и провежда общоуниверситетско първенство за Купата на Ректора. Събитието се осъществява с подкрепата на Студентския съвет на СУ.

През изминалите дни студентите на Университета показаха умения, майсторство и любов към спорта. Съревнованието в различни спортни дисциплини между факултетите на Алма матер популяризира спорта като начин на живот и средство за подобряване кондицията на младите хора.

Доц. д-р Анжелина Янева – директор на Департамента по спорт, откри церемонията по награждаването. Тя благодари на ректорското ръководство, деканите на различните факултети и всички присъстващи в двора на СУ в Деня на спорта.

В спортните събития тази година вземат участие над 750 студенти от различни факултети на СУ. „Можем да се похвалим и с успехите на представителните отбори на Университета. На всички състезания от студентския календар СУ завоюва 1-во, 2-ро и 3-то място.” подчерта доц. Янева.

Церемонията по награждаването започна с победителите от състезанията за незрящи по шоудаун, стрелба с лък и шахмат. Наградите връчи д-р Иван Янев.

Поздрав към присъстващите отправиха танцьори от представителния ансамбъл на СУ, Сияна Любенова от спортен клуб по интеграция към СУ и състезатели от групите по акробатичен рокендрол на СУ.

Церемонията продължи с награждаване на факултетите, взели участие в състезанията. На първо място се класира Факултетът по начална и предучилищна педагогика. Проф. дин Иван Илчев връчи Купата на ректора на декана на ФНПП проф. Гюров, който поздрави студентите от ФНПП за техните успехи.

На церемонията по награждаването бе прочетен поздравителен адрес от министъра на спорта Петър Стойчев. „Трите дни на интересна надпревара събраха в едно амбиция и воля за победа. Те доказаха, че университетският спорт има традиции и се радва на голяма популярност”. Министър Стойчев поздрави шампионите в тазгодишната надпревара и пожела на всички участници да останат верни на спорта.

Гост на тържеството бе и Павел Иванов от Столична община, направление „Образование, спорт и превенция от зависимости”, който поздрави всички спортисти и участници и подари шахматна дъска на Департамента по спорт.

Тържеството завърши с хоро в двора на СУ, в което се включиха всички присъстващи.

P5174193
P5174205
P5174334
P5174330
P5174473
P5174481