Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Националният младежки форум с писмо до министъра на образованието и науката

   
Националният младежки форум с писмо до министъра на образованието и науката

Повод за писмото е наскоро откритата лаборатория за иновации във ФМИ на Софийския университет.

 

В писмото си до проф. Анелия Клисарова г-жа Лилия Еленкова – председател на Националния младежки форум определя лабораторията като постижение, което „трябва да бъде давано като пример за развитието на качеството на предлаганите услуги в сферата на висшето образование. Тази лаборатория е визия за развитието на висшето ни образование“.

Софийският университет „Св. Климент Охридски” покани Националния младежки форум за специален гост при откриването на новата Лаборатория за иновации. Проектът е част от глобална инициатива на Samsung Electronics, стартирала през 2012 г., чиято основна цел е борбата с младежката безработица.

Лабораторията за иновации дава възможност на студентите да придобият допълнителни дигитални умения за повишаване на тяхната конкурентоспособност и възможности за професионална реализация. Обучението продължава един семестър, като студентите придобиват умения за създаване на мобилни приложения за Android. В края на обучението всички, преминали успешно курса, получават сертификат по информационни технологии от Samsung, който представлява предимство за кариерно развитие на младите хора.

Повече за лабораторията за иновации във Факултета по математика и информатика можете да видите тук.