Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / На територията на Софийския университет в кв. „Лозенец” бе открит нов магазин на търговската верига BILLA

   
На територията на Софийския университет в кв. „Лозенец” бе открит нов магазин на търговската верига BILLA

Официални гости на събитието бяха ректорът на СУ проф. дин Иван Илчев, зам.-ректорът на СУ доц. Евгения Бенова, Николай Петров, изпълнителен директор на BILLA България, Роланд Хаузер, посланик на Австрия в България, Улрике Щрака, ръководител на търговското представителство към Посолството на Австрия в България, Хрисимир Русев, зам.-кмет на район „Лозенец”, Илиян Терзиев, управител на АТ Инженеринг, Радослав Мутафов, технически директор на АТ Инженеринг.

Откриването на новия магазин започна с водосвет на отец Константин от храм „Св. Йоан Рилски” на Софийската духовна семинария. Николай Петров, изпълнителен директор на BILLA България, акцентира върху успешното сътрудничество със Софийския университет и изказа своята най-искрена благодарност към всички, дали своя принос за създаването на магазина.

1

Посланикът на Австрия в България Роланд Хаузер поздрави всички присъстващи и отбеляза, че е изключително щастлив толкова скоро след пристигането си в България да присъства на такова тържествено откриване. Посланикът изрази надеждата си, че още австрийски инвестиции ще дойдат в България като по този начин сътрудничеството между България и Австрия ще продължи в бъдеще.

Ректорът на Софийския университет проф. Илчев изрази радостта си, че след дълги преговори и кратко строителство магазинът вече е факт. Той отбеляза, че е спокоен за бъдещото сътрудничество с ръководството на търговската верига, защото както СУ е запазена марка в българското образование, така веригата е запазена марка в търговията на дребно. Проф. Илчев изрази надежда това да бъде първата стъпка към партньорство, което да реализира още нови успешни проекти.