Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Катедра „Стопанско управление“ награди най-добрите студенти на годината

   
Катедра „Стопанско управление“ награди най-добрите студенти на годината

На тържествена церемония в Конферентната зала Катедра „Стопанско управление“ на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ награди студенти от бакалавърската програма по стопанско управление, отличени за високи академични постижения.

Проф. д.с.н. Цветан Давидков откри церемонията и отбеляза, че днешното награждаване е по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост и на него присъстват най-добрите студенти от специалност „Стопанско управление“, които досега са постигнали най-високи академични успехи. „Вие сте лицето на Стопанския факултет”, обърна се към наградените студенти проф. Давидков и добави: „Ние с вас сме една общност. Общност от хора, които ценят знанието, които работят в името на познанието. От друга страна, като хора, които се учат на управление, все повече намираме аргументи в това, че хората са най-ценни“. Той подчерта, че днешното общество живее във време, което някои назовават икономика на знанието и обществено производство, което се основава върху нея. „Знанието създава стойност, а доброто знание създава значителна стойност”, каза проф. Давидков.

DSC_0032_600x400

Според него именно негативните явления в днешно време – „агресивно невежество с претенции да раздава ум”, явлението – „не съм го чел, но мисля”, правят още по-ценно създаването на съмишленици, които гледат в една посока и вярват, че с помощта на знанието могат да се постигнат добри неща.

Университетът може да ви помогне, за да постигнете своите светли цели”, каза в заключение проф. Давидков.

Заместник-деканът на Стопанския факултет доц. д-р Теодор Седларски отправи приветствие от името на деканското ръководство и изрази радостта си, че тази традиция е започнала и студенти от различните езикови програми на факултета ще бъдат отличени.

DSC_0042_600x400

„Върху вас сега пада отговорност като избрани за лица на тази програма да бъдете и посланици на Стопанския факултет и да носите отговорност за публичния образ и идеята за качество на факултета”, отбеляза доц. Седларски.

Стопанският факултет е водеща институция в страната и региона на Балканите за обучение и изследвания в областта на икономическите и управленските науки.

Според Рейтинга на университетското икономическо образование в България, изготвен от Българската асоциация за управление и развитие на човешките ресурси (БАУРЧР), завършилите Софийския университет са най-предпочитаните кадри от страна на работодателите. В други класации през последните години Стопанският факултет на Софийския университет неизменно е на първо или второ място сред най-добрите икономически академични институции в България.

В официалната рейтингова система за висшите училища в България за 2010 и 2012 г. Стопанският факултет заема първите места в направленията "Администрация и управление". В класацията за 2014 г. Стопанският факултет е първи в направленията „Икономика“ и „Администрация и управление“ сред българските държавни университети.

DSC_0049_600x400

Проф. д-р Анастасия Бънкова, доайен и създател на специалността „Стопанско управление“, поздрави студентите и от името на колегите си им благодари, че са избрани за техни учители. „Ние се гордеем с вас и ви обичаме и се надявам, че не сме ви разочаровали.“ , отбеляза проф. Бънкова.

Тя пожела на студентите да се възползват от най-хубавите години от живота си – студентските години. „Тези години са хубави, но и много важни, защото вашето бъдеще зависи от изборите, които правите днес. И това са избори за професията и кариерата, за семейство и приятели, онези допълнителни занимания, които ще ви носят радост и удовлетворение“, каза проф. Бънкова. Тя пожела на всички да бъдат здрави, щастливи, любопитни и целеустремени.

След това бяха обявени отличените студенти от втори, трети и четвърти курс на специалност „Стопанско управление”.

DSC_0014_600x400

От името на отличените студенти Мария Златева благодари на всички преподаватели от Стопанския факултет, Катедра „Стопанско управление“, за мотивацията и търпението. Тя пожела на колегите си много успехи на предстоящите изпити.

DSC_0115_600x400

Милка Семова от Сдружението на завършилите Стопанския факултет заяви, че за нея е истински празник да е част от тържеството. Тя разказа, че още като студенти с колегите ѝ са имали усещането, че учат в изключително специален факултет. Милка Семова разказа за житейския си път, тръгнал в сферата на социалните дейности и как е започнала работата с Алумни клуба, който е първият по рода си в България. Тя разкри, че в него членуват вече 1012 възпитаници на факултета, призова всички възпитаници на Стопанския факултет да влязат в алумни мрежата и пожела успех на по-младите си колеги.

DSC_0127_600x400