Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Фантазия № 10: Радостта от живота

   
Фантазия № 10: Радостта от живота

Театър-лаборатория за сценично действие „Владимир Цеков“ гостува на театър-лаборатория „@лма Алтер“ с „Фантазия № 10: Радостта от живота“.

След успешно представяне на фестивала в Прищина трупата на театър-лаборатория за сценично действие „Владимир Цеков“ гостува на театър-лаборатория „@лма @лтер“. На път обратно за Гранада с голямата награда от фестивала те останаха само една вечер в София и българските зрители имаха уникалната възможност да видят „Фантазия № 10“.

Лицата, винаги скриват част от това, което е. Декадентът чака зад една усмивка, която не е напълно фалшива. В крайна сметка оставаме на пауза, в очакване, щастие без радост, болка без емоция.

В тази Фантазия ни води Маноло, режисьор и основател на Театър-лаборатория за сценично действие „Владимир Цеков“. Нещо повече той е своеобразен диригент на спектакъла. Музикант по образование, структурира пърформансите си като музикални творби, в които музиката, словото и физикъл-театърът звучат на няколко гласа. Маноло и Николай Георгиев – директор на театър-лаборатория „@лма Алтер“, се срещат преди години в Университетския театър, когато Маноло е студент по Еразъм в Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и все още не разбира и дума на български език. Днес двете трупи обменят опит на международната сцена. Една от новините на вечерта се вмъкна в дискусията след представлението – през следващата година очакваме съвместен проект и сформирането на международен театрален клас.

Повече за Театър-лаборатория за сценично действие „Владимир Цеков“ можете да видите тук.

Коментари

Влез, за да коментираш.