Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Европа по време на кризата

   
Европа по време на кризата

В Конферентната зала на Ректората започна семинарът „Европа по време на кризата”, организиран от кръжока по конституционно право към СУ „Св. Кл. Охридски“, посолството на Испания в България, Европейския съвет за външна политика и Центъра за либерални стратегии.

Гост на официалното откриване на семинара беше г-н Желю Желев, президент на Република България от 1992 до 1997 година. Конферентната зала на Ректората се оказа малка да побере всички желаещи да присъстват на семинара.

В рамките на два панела през днешния ден ще се дебатира около последиците от кризата в Европейския съюз както на институционално ниво, така и по отношение на отделните страни-членки. За социалните, политически и икономически проблеми в Европейския съюз и по-специално България и Испания ще говорят Иван Костов (Демократи за силна България), Георги Пирински (Българска социалистическа партия), Иван Кръстев (Център за либерални стратегии), Чавдар Николов (Югозападен университет, Благоевград), Хосе Игнасио Торебланка от Европейския съвет за външна политика (ECFR) – Мадрид, Хосе Рамон Гарсия Ернандес от испанската Народна партия, Жорди Вакер и Фанес от Институт Open Society Initiative for Europe и Игнасио Молина от Кралския институт Елкано.

 


Коментари

Влез, за да коментираш.