Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Еньовден в Университетската ботаническа градина

   
Еньовден в Университетската ботаническа градина

Университетската ботаническа градина в София и „Софийска вода“ отбелязаха със столичани и гости на града празника на билките и слънцето

 

На 24 юни Университетската ботаническа градина в София и „Софийска вода“ предложиха на столичани и гости на града празник на билките и слънцето. Според поверията набраните на този ден билки имат най-голяма лечебна силa. Затова в ранни зори специалистите от Градината подготвиха букет от лечебни растения и подправки от т.нар. Аптекарска градина и подредиха тематична изложба в парковата част. Запознаха своите гости с традиционното, познатото и не толкова известно приложение на билките в нашия живот и бит. Говориха си за естествените местообитания на тези растения, за лечебните и хранителните им свойства, за аромата и декоративните им качества.

3

Най-малките посетители на Градината се настаниха в прохладата на летния дъб, за да послушат една ботаническа приказка. Видяха и демонстрация на багрене на тъкани.

4

Всички, които решиха да се откъснат от забързания градски график, и се отбиха в Университетската ботаническа градина, изпиха и чаша топъл ароматен чай по техен вкус.

Събитието, което се провежда за трети път, е част от поредицата инициативи на „Софийска вода” за насърчаване на зелените идеи и опазването на природата.

2