Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Дипломираха се магистрите от випуск 2014 на Философския факултет

   
Дипломираха се магистрите от випуск 2014 на Философския факултет

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет 267 магистри от Философския факултет получиха своите дипломи за завършено висше образование. От тях 14 са отличници.

Зам.-деканът на Философския факултет проф. д.п.с.н Снежана Илиева откри церемонията по връчване на дипломите на випуск 2014 г.: „Смятам, че словото е безсилно пред емоциите в един такъв миг. Миг, в който има много радост, има ново начало, много предизвикателства, неизвестностите са предизвикателства за вас. Миг, в който има и доста носталгия, която е по-силна при нас, защото се разделяме с вас, но бих казала, че тази раздяла не е реална, тъй като винаги ще бъдете възпитаници на Софийския университет”.

DSC_0542_600x400

Проф. Илиева пожела на абсолвентите успех и да носят в сърцето, в делата, в думите, във всичко, което е свързано с тях и тяхната професионална реализация, духа на Университета, духа на Факултета. Тя отбеляза, че във Философския факултет на СУ са специалностите с най-висок рейтинг и възпитаниците му имат добра реализация не само в България, но и в чужбина.

Ректорът на Софийския университет чл. кор. проф. дин Иван Илчев поздрави абсолвентите с днешния празник, който отбелязва приключването на още една глава от висшето им образование: „Казвам още една глава, защото за много от вас тя няма да бъде последна, защото вярвам искрено, че никой от вас не смята, че това, което е научил в университета, ще му е достатъчно за целия живот. Ако престанете да учите, ще се връщате назад, няма да стоите дори на едно място”. Ректорът отбеляза, че във всички университети в света висшето образование винаги е започвало с различни философски науки: „На студентската книжка, която получих, пише“ Философско-исторически факултет“. Така че моята специалност – историята и философията дълги години са били неразделни в рамките на Софийския университет”. Проф. Илчев изрази радостта си, че бинарната специалност “История и философия” представлява голям интерес за студентите.

DSC_0560_600x400

Ректорът припомни на абсолвентите, че завършват университет, който заема първо място в класациите в България и който се стреми да се изкачи в европейските и световни класации: „Завършвате факултет, чиито специалности, без изключение, имат най-високия рейтинг в България.”, добави той.

„България зависи от вас, от вашите усилия, от вашата работа, от вашата упоритост, от умението ви да не се отчайвате, да не се отказвате и да не вярвате на тези, които са скръстили ръце и само се вайкат и оплакват”, припомни ректорът на абсолвентите. Проф. Илчев им пожела интересен път в живота и ги посъветва да не забравят своите родители и близки, които вероятно този ден се радват повече и от самите студенти на дипломите, които ще получат.

Ректорът обяви випуск 2014 за завършил и връчи дипломите на четиринадесетте отличници.

DSC_0554_600x400