Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Честване на Деня на Факултета по педагогика

   
Честване на Деня на Факултета по педагогика

доц. д-р Бончо Господинов

Факултетът по педагогика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ отбеляза днес патронния си празник.

Празникът на Факултета по педагогика започна с Теоретичен семинар на тема „История и управление на образованието” с две секции: „Формално и неформално образование – минало и съвременност” и „Управление на образованието”. Основната цел на форума е да се даде поле за широко обсъждане на актуалните проблеми в областта на историята и управлението на формалното и неформалното образование в България. Участници във форума са преподавателите от катедра „История на педагогиката и управление на образованието” и студенти от трите специалности на Факултета по педагогика.

Празникът продължи с тържествен водосвет и слово на декана на факултета доц. д-р Бончо Господинов, който поздрави колегите си и им пожела да бъдат здрави и щастливи, а всички техни дела и помисли да бъдат успешни.

Доц. Господинов отбеляза, че за изминалата година съставът от хабилитирани преподаватели на факултета се е увеличил, а във връзка с акредитацията на факултета са получени изключително благоприятни доклади с високи оценки и изпълними препоръки. „Усилията бяха общи, успехът е общ”, подчерта деканът.

След като пожела на всички хубав празник, доц. Господинов даде думата на проф. Албена Чавдарова, която поздрави всички присъстващи от името на ректора на СУ проф. Иван Илчев и ректорското ръководство.