Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Церемония по връчване на стипендиите "Готови за успех"

   
Церемония по връчване на стипендиите "Готови за успех"

Утре, 08.11., от 11 часа в театър „@лма @лтер” на Софийски университет ще започне церемонията по връчване на стипендиите на програма "Готови за успех".

Стипендиантската програма е проект на фондация „Помощ за благотворителността в България”, осъществявана в партньорство с фондация "Сирак" от 2006 г.

Програмата подкрепя образованието на деца и младежи без родители, отгледани от роднини или в социални домове. Тези деца разполагат с минимални ресурси, за да покрият основните си потребности, принудени са да работят и рядко продължават образованието си - единственият им доход е отпусканата от държавата пенсия.

Стипендиите „Готови за успех" са уникални с две неща.

Първо, средствата за стипендиите са осигурени изцяло от дарения - от фирми, и от частни лица.

И второ, водещ критерий е успехът на кандидатите. Програмата подкрепя младежите не просто защото са ощетени от съдбата, а защото имат изключително добри постижения и отличен успех. В този смисъл програмата е и предприемаческа.

Програмата се подкрепя от множество частни дарители и компании, работещи в България. Традиционно домакин на церемонията по връчването на стипендиите е Софийският университет „Св. Климент Охридски".