Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Център по азербайджанска култура и език

   
Център по азербайджанска култура и език

Създаването на Център по азербайджанска култура и език беше обсъдено на среща на ректора на Софийския университет и представители на Бакинския славянски университет.

На посещение в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ бяха Н.ПР. Емил Каримов, посланик на Република Азербайджан, проф. Асиф Аббасович Гаджиев – зам.-ректор по учебната част от Бакинския славянски университет и София Шигаева - директор на Ценъра по Българистика към Бакинския славянски университет.

Посещението е част от поредицата официални визити във връзка със затвърждаването и задълбочаването на българо-азербайджанските отношения. През октомври миналата година проф. дин Иван Илчев – ректор на Софийски университет, беше на официална визита в Баку. На 05 декември 2012 Н.ПР. Емил Каримов за първи път беше гост на Софийския университет.

Една от основните теми на проведените срещи е създаването на Център по азербайджанска култура и език във Факултета по класически и нови филологии, Катедра Тюркология на Софийски университет.

Коментари

Влез, за да коментираш.