Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Текущи конкурси на Европейския институт за иновации и технологии в храните (EIT-FOOD)

   

23.04.2021

 

В началото на 2021 г. с цел подпомагане на дейностите по създаване на бизнес и стартиращата екосистема в агро-хранителния сектор е създаден консoрциум между Аграрен Университет-Пловдив, Клийнтех България ООД и Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (EIT Food Hub-България). В тази връзка представяме на Вашето внимание няколко текущи конкурса на Европейския институт за иновации и технологии в храните (EIT-FOOD), които може да представляват интерес за Вас.

TeamUp е 7-месечна програма, която намира и съчетава брилянтни новатори със съвместими и допълващи се профили. Програмата предоставя важни инструменти и подкрепа за изграждане на вашия стартъп, включително експертни насоки, обучение от световна класа, менторство, нетуъркинг и финансиране. Тези новосформирани екипи ще бъдат подкрепяни, за да създадат силни връзки на съоснователи с еднакви ценности и цели.

Краен срок за кандидатстване: 30 Април 2021 г.

 

Test Farms свързва селскостопанските стартиращи фирми с фермери и опитни полета. Чрез осъществяването на тези връзки EIT Food иска да подпомогне иновативни агритех идеи да валидират и тестват техните продукти и услуги, представяйки техните бизнеси на клиенти и инвеститори и накрая да подкрепят технологичната трансформация в европейското земеделие.

Краен срок за кандидатстване: 30 Април 2021 г.

 

Информация за всички програми и възможностите за кандидатстване в рамките на април 2021 г. ще откриете на страницата на Факултета по химия и фармация.