Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Жечко Кюркчиев, изпълнителен директор на „Фикосота Холдинг“ АД и управител на „ТЕСИ“ ООД, изнесе гост-лекция в дисциплината „Управление и унаследяване на семейна фирма“

   

15.12.2021

 

На 30 ноември 2021 г. Жечко Кюркчиев, който е изпълнителен директор на „Фикосота Холдинг“ АД и управител на „ТЕСИ“ ООД, беше гост-лектор в дисциплината „Управление и унаследяване на семейна фирма“ с преподавател проф. д-р Десислава Йорданова. Г-н Кюркчиев е член на Управителния съвет на „Сдружение на фамилния бизнес – България“.

imgonline-com-ua-CompressToSize-QkFWuljE7K

Той разказа за своя опит като основател на създадената през 1993 г. „ТЕСИ“ ООД, която е най-големият български и водещ европейски производител на електрически бойлери, бойлери с индиректно нагряване и електрически отоплителни уреди за дома. Понастоящем фирмата реализира своята продукция в повече от 50 страни на 4 континента.

„ТЕСИ“ продължава да създава иновативни продукти и проактивно да навлиза на нови пазари. Компанията е носител на редица награди, сред които в потребителската класация „Любими марки“, в която е №1 сред любимите български марки. Сред призовете са и първи места в категориите „Развитие на бизнеса“, „Качество на стоките“ и „Служител на годината“ в Бизнес наградите на Forbes Bulgaria.

„Фикосота“ е създадена през 1990 г. първоначално като търговска и консултантска фирма. От 1994 г. пренасочва дейността си към производството на битови уреди, перилни и почистващи препарати. През 2000 г. „Фикосота“ е преструктурирана като холдинг, който днес обединява няколко компании.