Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Започна второто издание на Академия за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване”

   

25.01.2024

 

На 19 януари беше открито второто издание на първата в страната сертификационна Академия за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“. Обучителната програма се организира за втора година в партньорство между Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Съвет на жените в бизнеса в България (СЖББ) и се осъществява с подкрепата на Лидл България.

Цветанка Минчева, председател на СЖББ, доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски” и Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ на Лидл България, откриха официално събитието. Те приветстваха участниците с пожеланието да допринесат за създаването и прилагането на все повече политики за разнообразие и приобщаване в средата в България.

Screenshot 2024-01-25 161725

През 2023 г. Стопанският факултет беше отличен със специално отличие в престижния конкурс „Знак за качество“, организиран от Центъра по качество на СУ „Св. Климент Охридски“, за инициирането и реализацията на Академията „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“.

Стопанският факултет обучава чуждестранни студенти от над 30 държави и така се превръща в най-многообразния факултет на Софийския университет. Във второто издание на академията се включват и трима служители от административния състав на факултета. Те отговарят за работата с чуждестранните студенти и докторанти, студенти от партниращи университети по програма „Еразъм+“, координират международни проекти и обучения.

Screenshot 2024-01-25 161708

Второто издание на Академията за „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ ще продължи до 12 април 2024 г. и е разгърната в седем модула. Те обхващат темите за равнопоставеността, ползите от приобщаването, преодоляването на неосъзнатите различия и включващата роля на лидерството и комуникациите. Освен богата лекционна част, програмата има и практически характер с упражнения и задачи, и финален изпит в края. Всеки успешно завършил участник получава сертификат. Сред лекторите в програмата са лидери, участващи в управлението на компании като Siemens, UniCredit Bulbank, The Smarts Group, Yettel, както и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“.