Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Връчване на сертификатите Microsoft Office Specialist (MOS) 2013 на ученици от ПМГ "Св. Климент Охридски" - Силистра

   

16.11.2013

 

 

Снимки от връчването (flickr)

 

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е насочен към 13 000 ученици в средните училища, които са получили най-добрата външна национална годишна оценка и които са от онези региони в страната в които младежката безработица е най-голяма. На тези активни млади хора се предоставят достъп до обучение по ИКТ, обучение по предприемачество, курсове за кариерно развитие и консултации, както и възможността да се възползват от настоящите ресурси и да придобият опит в областта чрез менторство.

 

Наш партньор по този проект в град Силистра е ПМГ "Св. Климент Охридски". С активната подкрепа на г-жа Анелия Невска, директор на ПМГ "Св. Климент Охридски" и няколко учители от това училище успяхме да предоставим на неговите ученици алтернативни и модерни образователни програми и така да им осигурим възможност да планират и реализират пълния си потенциал, като и по-големи възможности за образование, заетост и предприемачество. В рамките на този проект на 15 и 16 ноември 2013 година седемнадесет изявени ученици от ПМГ "Св. Климент Охридски" които са показали най-добри резултати в иницираното от нас обучение гостуваха на Стопански факултет и получиха възможност за напълно безплатно сертификация по програмите Microsoft Office Specialist (MOS) 2013 и Microsoft Technology Associate.

 

Проектът „Microsoft YouthSpark - Кариера в ИТ“ е един от 27 гранта на Microsoft YouthSpark за младежки неправителствени организации в 25 страни в Европа през 2013 г. и част от световния ангажимент на Microsoft да се създадат възможности за 300 милиона младежи в 100 страни през следващите три години.