Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / UNICEF в България и Стопански факултет организират Академия за бизнеса и правата на детето

   

23.03.2021

 

Първата национална програма за обучение в сферата на правата на детето и бизнеса включва преглед на основните предизвикателства, свързани с въздействието на бизнеса върху децата. Програмата анализира социалните инвестиции и се фокусира върху приноса на компаниите към Целите на ООН за устойчиво развитие.

Academy_UNICEF

Опитни експерти представят практически инструменти и насоки, които могат да спомогнат за увеличаване на положителното въздействие на бизнеса върху благосъстоянието на децата и интегриране на правата на детето в корпоративните политики, бизнес процесите и нефинансовите отчети.

 

Академията е организирана в три модула:

  • Модул 1: Права на децата и принципите на бизнеса (Онлайн сесия: 8-9 април 2021)
  • Модул 2: Глобалните цели на ООН за устойчиво развитие и приносът на бизнеса (Онлайн сесия: 13-14 май 2021)
  • Модул 3: УНИЦЕФ и бизнесът: Партньорства със споделена стойност (Онлайн сесия: 3-4 юни 2021)

Обучението е платено. Има отстъпки за ранно записване и за участие на 2+ участника от една компания.

 

Кой може да участва

В програмата могат да участват специалисти в областта на корпоративната социална отговорност, човешките ресурси, здравеопазването, социалната сфера, образованието, правото, финансите, управлението; от бизнеса, държавната администрация и гражданския сектор.

 

Кандидатстване

Пролетното издание на Академията ще се проведе онлайн. Всеки желаещ може да заяви участие до 23:59 ч. на 5-и април 2021 г. , като попълни следната регистрационна форма. След успешно завършване на пълния курс участниците ще получат сертификат.

 

За повече информация:
д-р Марина Стефанова,
Консултант по програма Business for Results, UNICEF Bulgaria
mstefanova@unicef.org