Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Уебинар „Работа и стаж в Европейските институции“

   

10.02.2021

 

Бюрото за връзка на Европейския парламент в България има удоволствието да Ви покани на уебинар на тема „Работа и стаж в европейските институции“ на 17 февруари 2021 г., сряда, от 13.00 до 14.30 ч.

Целта на събитието е да запознае участниците с възможностите за стаж и кариера в европейските институции, да разясни процедурите за кандидатстване и подбор, да им даде полезни съвети за подготовка и да отговори на въпросите на аудиторията.

В първата част Коен Хендрикс от Европейската служба за подбор на персонал (EPSO) ще представи процедурите за подбор на служители; Мартин Петков, студентски посланик на EU Careers от УНСС, ще даде съвети за подготовка за конкурсите, а Биляна Църноречка, пресаташе в Бюрото на Европейския парламент в България, ще разкаже за възможностите за професионално развитие и мобилност в институциите на ЕС.

Във втората част на уебинара настоящите стажантки в Бюрото на ЕП в София Десислава Тодорова и Росица Лилова ще представят възможностите за стаж в Европарламента, процедурата за кандидатстване и собствените си впечатления от стажа.

Водещ на събитието ще бъде Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България, който ще представи и новата европейска платформа Заедно за ЕС.

Уебинарът ще се проведе в платформата Zoom. Работните езици ще са български и английски, като е oсигурен и двупосочен симултанен превод за участниците в срещата в Zoom.

Тук можете да намерите програмата на събитието.

Крайният срок за регистрация е 16.02.2021 г. Броят на участниците в събитието е ограничен до 100. Събитието ще бъде излъчвано на живо само на български език на Фейсбук страницата на Бюрото на ЕП в България. Осигурен е и жестов превод. Изпращайте въпросите си към участниците предварително в slido с #EUcareer. По време на уебинара въпроси ще могат да бъдат задавани през чата на Zoom, както и чрез коментари към излъчването във Фейсбук.