Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Тотал ЕиП България организира безплатен онлайн курс "Енергиен преход: иновации за нисковъглеродно бъдеще" за студенти от Стопанския факултет и други партньорски университети

   

18.03.2019

През 2015 г. Френският Петролен Институт стартира първия МОК (масов онлайн курс) в партньорство с Total. В него се включиха около 70 000 души от над 150 страни. От днес, 18 март, започва нов безплатен онлайн курс. Той е озаглавен „Енергиен преход: иновации към бъдеще с ниски въглеродни емисии“. Курсът е отворен за студенти от Стопанския факултет на СУ и от други партньорски висши учебни заведения.

 

Стопанският факултет и Total си сътрудничат в съвместни обучителни проекти от 2017 г. насам, като през май 2019 г. ще се проведе още едно съвместно обучение, за което ще бъдат обявени подробности скоро.

 

1552563020

Целта на този онлайн курс, в контекста на енергийния преход и устойчивото развитие, е да даде знания за справяне с предизвикателствата на енергийния преход, за възобновяемите източници за производство на електроенергия в свят, изискващ ограничаване на въглерода, за подземните ресурси - геотермална енергия и природен газ, подземно съхранение на CO2 и съхранение на енергия, енергийната ефективност на процесите, биогоривата, био-източниците, химикалите и ползите от намаляването на емисиите на CO2.

 

С цел насърчаване достъпа до безплатно, качествено образование за всички в целия свят, този курс се подкрепя от Фондация Тотал като част от програмата й „Образование и интеграция на младите хора“. MOК "Енергиен преход: иновации за нисковъглеродно бъдеще" се предлага на английски език, със субтитри на френски и английски език. Форматът на онлайн обучението е 4-седмичен курс от 2 до 3 часа седмично, форуми и безплатна сертификация. Той е предназначен за университетска аудитория (студенти от 1-5 курс) и за млади професионалисти.

 

Онлайн курсът за енергиен преход започва на 18 март 2019 г. Вече може да се регистрирате тук: http://mooc-energytransition.ifp-school.com/

 

Можете също да се регистрирате и малко след началото на курса.