Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Студентите от Стопанския факултет Ивета Димитрова и Даниел Петров са първите стипендианти на FBN Bulgaria

   

27.09.2022

 

В реализиране на подписаното Споразумение за сътрудничество между „Сдружение на фамилния бизнес – България“ и Софийски университет „Св. Климент Охридски“, и по решение на Управителния съвет, през май 2022 г. Сдружението обяви учредяването на стипендия за студент на Стопански факултет на университета.

Учредената стипендия има за цел да осигури на студент на учебното заведение финансово съдействие в подготовката му като висококвалифициран специалист. В комуникация през информационните канали на Стопански факултет, всички заинтересовани студенти бяха поканени да се запознаят с условията за участие и да подготвят и изпратят своите кандидатури.

С разбиране за важността на избора и воден от желанието да изпрати мотивиращо послание до всички студенти, Управителният съвет на FBN Bulgaria взе решение да присъди две пълни стипендии в размер на 2 400 лв. на двамата най-успешни участници в стипендиантския конкурс. Така първите двама стипендианти на FBN Bulgaria са Ивета Димитрова, четвъртокурсник в бакалавърската програма „Икономика и финанси с френски език“ и Даниел Петров, четвъртокурсник в бакалавърската програма „Стопанско управление с немски език“.

FBN Scholarship

И двамата стипендианти на FBN Bulgaria за академичната 2022-2023 г. са студенти с отличен успех, активно развиващи своите умения и компетентност с участие в разнообразни стажове и семинари. Тяхната ангажираност и трудолюбие са получавали неизменно висока оценка.

Ивета Димитрова е носител на сребърни медали от Националните студентски олимпиади по математика през 2021 и 2022 г., както и на стипендия за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби. Тя е носител на награди в Национални олимпиади по френски език, както и в Международна олимпиада по френски език за страните от Източна и Централна Европа. Ивета е хоноруван преподавател по „Икономическа история на френски език“ в Стопански факултет.

Даниел Петров е носител на награди и стипендии, сред които са „Студент на годината“ за 2022 г. в област „Стопански науки“, стипендия „Заедно Напред“ 2021 г., предоставена от Алумни клуб на Стопанския факултет за цялостни постижения и др. Даниел е зам.-председател на студентската организация „Бизнес клуб СУ „Св. Климент Охридски“.

FBN Bulgaria пожелава на двамата си стипендианти отлични резултати и през новата академична година!