Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет представя нова магистърска програма „Приложна иконометрия и икономическо моделиране“ с подкрепата на Experian

   

29.08.2016

Стопанският факултет представя нова магистърска програма „Приложна иконометрия и икономическо моделиране“ с подкрепата на Experian

 

 

В рамките на Деня на отворените врати за магистърските програми на Софийския университет Стопанският факултет ще представи своята нова магистърска програма „Приложна иконометрия и икономическо моделиране“. Основен партньор в реализирането на програмата е глобалният лидер в областта на аналитичните решения Experian.

 

Магистърската програма е фокусирана върху съвременните приложения в областта на анализа на икономически данни и процеси. Курсовете се водят от специалисти, притежаващи обширен опит както в академичната сфера, така и в практиката. Обучението съчетава теоретична подготовка с изграждане на умения за решаване на реални проблеми. Практическите приложения се реализират върху реални данни чрез използването на софтуерни среди като R, Python, VBA, SQL, EViews, SAS, SPSS/PSPP и др. Програмата съответства в максимална степен на изискванията за анализаторските позиции във водещите консултантски, финансови и публични институции у нас и в чужбина. Обучението се осъществява изцяло на английски език.

 

На 1 септември във фоайето на Ректората ще бъде разположен щанд с информационни материали. От 17:00 часа в Аулата представители на Стопанския факултет и Experian ще направят кратко представяне на програмата.

Събитието във Facebook

 

Подробна информация относно кандидатстването в програмата може да бъде намерена на интернет страницата на програмата:

http://aeem-feba.info.