Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопанският факултет подписа споразумение с Университета във Вормс, Германия, даващо възможност на студентите да завършват с две дипломи

   

29.11.2016

 

Подписано бе двустранно споразумение между Стопанския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и Университета за приложни науки във Вормс, Германия за взаимно признаване на резултатите от обучението.

Споразумението дава възможност на българските студенти да получават немска бакалавърска диплома в минимален срок, възползвайки се от възможностите за финансиране на обучението в Германия по програма Еразъм+ на немски или английски език.

 

Worms-Saal

 

Университетът във Вормс е сред най-предпочитаните от студентите на Стопанския факултет, заминаващи по програма Еразъм+, заради практически насоченото обучение, посещенията и работата по казуси в офисите на немски и международни компании, учебните курсове на немски и английски език. Отзивите в анкетите, които студентите попълват при завръщането си и неформалните впечатления, които споделят, привличат следващите випуски да избират Вормс като първи избор за обменен семестър или година по програма Еразъм+.

 

Текст на споразумението с Университета във Вормс (pdf)

 

През 2013 г. подобно споразумение за взаимно признаване на резултатите от обучението бе подписано със Стопанския факултет на Лайпцигския университет.

 

Текст на меморандума с Лайпцигския университет (pdf)