Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Стопански факултет с награда от МТСП – лидер в образованието в област „Околна среда“

   

23.12.2022

 

Министерството на труда и социалната политика (МТСП) връчи за втори път годишните награди в областта на корпоративната социална отговорност за 2022 г. С призовете бяха отличени добрите практики на социално отговорния мениджмънт на компании от частния и публичния сектор, структури от публичната администрация и научните среди, които благоприятстват развитието на служителите, околната среда и обществото.

мтсп награда 1

„Прилагането на модели за грижа към персонала и корпоративната социална отговорност не е излишен разход за работодателя, а е инвестиция с огромна възвращаемост и добавена стойност за качеството на живот на хората и за социалното, икономическо и екологично устойчиво развитие на обществото“, подчерта в приветствието си към участниците вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

imgonline-com-ua-CompressToSize-KaYVn7e71CZJzwE

„Практиките за подобряване на уменията и квалификацията на работната сила, условията на труд и качеството на живот повишават конкурентоспособността на бизнеса. Корпоративната социална отговорност и отношението към работника са сред ключовите фактори за привличането на работна сила от една страна и предотвратяването на изтичането на работна ръка от друга“, каза в заключение той.

мтсп награда 2

Наградите в категория „Околна среда“ бяха връчени от зам.-министър Надя Клисурска. „Корпоративната социална отговорност в България е реалност и го доказва дългогодишната устойчивост на бизнеса с фокус върху обществото, човешките ресурси и екологията“, подчерта тя. Стопанският университет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ се класира на трето място в категорията, като това прави СУ единствения университет и академична организация, отличена на тазгодишното събитие.